Szent Rókus az orvosok és a pestises betegek, valamint Győr-Sziget védőszentje. A hagyományos Győr-Szigeti Búcsú ünnepségére 2020. augusztus 16-án, vasárnap került sor.

A szentmise előtt 17:30 órakor a templom előtti Simor téren a Magyar Millenniumi Emlékkeresztnél megemlékezés és koszorúzás volt, melyen a Magyar Nemzetőrség “Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége képviseletében Dr. v.l. Czapáry-Martincsevics András nemzetőr vezérőrnagy, elnök-parancsnok és Gerendi Attila nemzetőr ezredes, alelnök vettek részt. Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel és beszédet mondtak Szigeti Szabolcs, az EMMI helyettes államtitkára, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, valamint a szervezők részéről Prof. Dr. Schmidt Péter és Dáma Korompáky Mária. Ezt követően került sor az ünnepi szentmisére 18:00 órakor a Szent Rókus templomban. A szentmisét bemutatta és szentbeszédet mondott: Dr. Lukácsi Zoltán prorektor, székesegyházi kanonok, Győr-Szigeti plébános.

Nagy örömünkre részt vettek a rendezvényen felvidéki barátaink Vágsellyéről: Dr. Czellárik Mária és Dr. Czellárik Sándor.

Köszönet a fényképeket készítő v. Peterdy Györgynek!