Bozsóky Ferenc János 1942. december 17-én született Csurgón. Édesapja a Honvédségnél dolgozott főszakácsként, így Ferenc gyermekkorától kötődött a Honvédséghez. Sorkatonai szolgálata után továbbszolgálatot vállalt, melynek befejeztével az állami szektorban dolgozott 1981-ig, és a következő évtől az útja újra a Honvédséghez vezetett egészen a nyugdíjazásáig.

A keszthelyi laktanya 1996-os felszámolása egybeesett az ő nyugdíjba vonulásával, de ezt követően is aktív részese volt Keszthely város és környéke közéletének.

Elnöke volt a helyi honvéd nyugállományú klubnak, és aktív tagja a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének. Majd a polgárőrség Keszthely térségében történő aktivizálódása után elsők között lépett a soraikba, ahol élettapasztalata és kapcsolatai révén hamar a környékbeli polgárőr egyesületek szervezőjévé, instruktorává vált és ez a tevékenysége átlépte a megyehatárokat is. Megálmodója volt egy balatoni Polgárőr Egyesület létrehozásának, ami tevékenységét kiterjeszti a tó területére is, és így sikerült létrehozni a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesületet, amelynek haláláig elnöke volt.

2013-ban lépett be a Magyar Nemzetőrség „Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének tagjai közé. Az egyesület működését hasznos tapasztalataival támogatta.

Civil életében sokak számára biztos segítségnek számított, bármikor bármely kéréssel, problémával megkereshették szomszédok, ismerősök és ismeretlenek, az egyszerű közemberektől a polgármesterekig, civilek, katonák, rendőrök, egyenruhások.

A családi életében hűséges felesége, kivel 52 évet lehettek együtt, két leánygyermekkel ajándékozta meg, és életében öt unokája zárta szívébe a nagypapát.

2021. november 11.-én Keszthelyen, a Szent Miklós Temetőben katonai tiszteletadással megtörtént vitéz Bozsóky Ferenc nemzetőr dandártábornok bajtársunk temetése, melyen Dr. vitéz Czapáry-Martincsevics András nemzetőr altábornagy, elnök-parancsnok és Gerendy Attila nemzetőr dandártábornok, alelnök, a csapatzászlónkkal együtt tisztelegtünk Bajtársunk ravatala előtt, képviselve a Magyar Nemzetőrség “Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségét. Emlékét megőrízzük, nyugodjon békében!