Kis nemzetiszínű zászlók jelzik már messziről, melyik az a ház a Zrínyi utcában, ahol a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége megyei szervezete adományokat oszt.

Varga Gyula megyei elnök, nemzetőr dandártábornok, a Magyar Nemzetőrség Szociális és Karitatív szakszolgálatának vezetője elmondta, külföldről, de az ország minden részéből érkeznek hozzájuk az adományok: gyermek- és felnőttruhák, cipők, babakocsi, kiságy, heverők, de van például 14 darab kerekes betegkocsijuk is.

Az elmúlt évben a járvány miatt elmaradtak az ilyen adományozások, amikor ki-ki magának választhatta ki, amire szüksége van. Így több kamion holmi gyűlt össze. Mindent egyszerre nem tudnak kipakolni, de naponta frissítik a kínálatot. Ott jártunkkor zömében asszonyok válogattak a ruhák, babaholmik, cipők között. Kérdésünkre elmondták, nem először járnak itt, nagyon hálásak azért, hogy jó minőségű ruhákhoz is ingyen hozzájuthatnak így.

Varga Gyula elmondta, a hét minden napján várják az érdeklődőket, amíg a készlet tart. Kérte viszont, a vírusra tekintettel mindenkin legyen szájmaszk. „Jó érzés volt látni, hogy sokan mennyire örülnek ennek a lehetőségnek. A leglelkesebbek a gyerekek voltak, akik a ruhák mellett találtak játékokat is a holmik között. A mi szemünkben nincs szegény, vagy gazdag, kisebbség, vagy többség, csak emberek vannak” – fogalmazott a megyei elnök.

Az adományosztásnál segített többek között Bódis István, a városi nemzetőrség parancsnoka, Horváth Alexandra, valamint Varga Gyula felesége, aki szintén nemzetőr. Varga Gyula kérte, írjuk le, köszönik a környékbeli családoknak is azt a sok segítséget, amit kapnak tőlük.