Rekord részvétel mellett zajlott le 2019. október 18-án, kiváló időjárási körülmények közepette Győrben, a Bem téren a 17-dik Győri Staféta emlékfutás a győri középiskolák 5-5 fős lány és fiú csapatainak a részvételével. Az emlékfutás az I. és II. világháborúk vitéz hőseinek, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc hős résztvevőinek az emléke előtt tisztelgett. A rendezvényt támogatta Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata képviselői keretekből, valamint a Győri Öregcserkész Baráti Kör. Idén az előző évi 13 helyett már 18 intézmény nevezett csapatokat a fiú csapatok versenyére. A lánycsapatok versenyére 12 nevezés érkezett. Összesen 30 csapat mérkőzött meg párba sorsoltan, időmérés alapján került eldöntésre a sorrend. A 368 méteres pályát figyelembe véve, mindegyik csapat közel 2 km-t futott le. A jó hangulatú rendezvény a Himnusz hangjai alatti zászlófelvonással kezdődött, majd Borsi Róbert önkormányzati képviselő, a verseny fővédnöke nyitotta meg a rendezvényt. Az emlékfutást szervező Magyar Nemzetőrség “Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége elnök-parancsnoka, Dr. vitéz lovag Czapáry-Martincsevics András nemzetőr vezérőrnagy mondott rövid ünnepi megemlékezést és helyezett el koszorút az emlékműnél. Kedves színfoltja volt a megemlékezésnek vitéz Tóth Imre ezredes nevét tartalmazó emléklap elhelyezése és felavatása a vitézek dicsőségfalán leszármazottainak, Serfőzőné Tóth Andreának és Dunszt Eszternek a jelenlétében.

 A fiúk versenyét idén a Révai Gimnázium csapata nyerte új pályacsúccsal 4:29 eredménnyel. A II. helyen a Baross Szakgimnázium csapata végzett, a III. helyen holtverseny alakult ki a Bercsényi Szakgimnázium és a Péterfy Evangélikus Gimnázium között. A lányok versenyében idén a Kazinczy Gimnázium A csapata végzett az élen. A II. helyen a Bercsényi Szakgimnázium végzett. A III. helyen a Révai Miklós Gimnázium csapata végzett. Valamennyi csapatot delegált intézmény elismerő tanúsítványt, az első három helyezett kupát, érmeket és díszoklevelet, valamint az első helyezettek emblémás pólót kaptak. Az első helyezett fiúcsapat a lány győztessel megosztva 1 évig birtokolja a vándordíjat, Schima Bandi szobrászművész (tekintélyes súlyú) márvány alkotását.

A rendezvényről a Győr Plusz TV is megemlékezett, amely az alábbi linken tekinthető meg.

https://gyorihirek.hu/szazhetvenen-a-gyori-stafetan/?fbclid=IwAR17oOGOsbF2oMTq7wXZPdCyWgPtXx2l6muos_Qp_3opY5_lqMQj0AQxTec