A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján 2019 februárjában  csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. A.  43 éves mezőfalvai lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi rendőr altábornagynak adta ki magát, és azt állította, hogy magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni. A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért, sikerdíj előlegként és más jogcímeken 2017-ben és 2018-ban összesen mintegy 600 millió forintot vett át – sértettenként 8 millió és 400 millió forint közötti értékben –, ténylegesen azonban semmilyen tevékenységet nem végzett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a büntetőeljárás során lefoglaltak többek között egy luxusautót, zár alá vettek egy ingatlant. A férfi korábbi bűncselekménye miatt elrendelt reintegrációs őrizetből megszökött, ellene a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot 2019. május 21-én.

A másik ál-tábornokot az NVSZ feljelentése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el, és indítottak ellene eljárást. Az 53 éves, budapesti N. Csaba az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának, a Világbank alelnökének és jogásznak adta ki magát.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nemlétező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban. Tevékenységeiért több alkalommal kért pénzt, az átvett összeg nagyságát a további nyomozás fogja tisztázni. A férfit zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pest megyei nyomozók 2019. május 30-án hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett. 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/lefokozva-lebuktatott-kamutabornokok-0?fbclid=IwAR0NF2uPhU8hGEUxYu1hP7jxyZ4D5KDEU-3c1046O-1WUWZJEqIQySdQi8k

A MNOSZ elhatárolja magát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság által gyanúsított H.A. 43 éves lakostól, valamint a Pest megyei Rendőr-főkapitányság által gyanúsított N.Csaba budapesti lakostól.

Egyik személy sem tagja a MNOSZ-nek, a lefoglalt egyenruhákon lévő háromszögű felvarrón egyértelműen leolvasható, hogy mindkét gyanúsított vélhetőleg az 1956-os Magyar Nemzetőrséget képviseli.

Miskolc, 2019.07.04.

dr. Dohány András János

MNOSZ elnöke