2015. szeptember 12 – Megemlékezés Ágfalván az I. és II. ágfalvi csata jelentőségéről és a Rongyos Gárda hazamentő tevékenységéről

2015. szeptember 12-én a Sopron melletti Ágfalván a kecskeméti származású Baracsi László, 1921-ben, az első ágfalvi csatában hősi halált halt rongyos gárdista hősi emlékművénél a Kárpát medencei Vitézi Rend KVR VEVE, valamint a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége és a Kecskemét Megyei Jogú Város Lengyel Települési Nemzetiségi Önkormányzata szervezésében megemlékezés volt az I. és II. ágfalvi csata jelentőségéről és a Rongyos Gárda hazamentő tevékenységéről.

Megemlékező beszédet mondott dr. v. lg. Czapáry-Martincsevics András nemzetőr vezérőrnagy, a Magyar Nemzetőrség “Török István” Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének elnök-parancsnoka, vitézi hadnagy, a TIB tagja. A Megyei Szövetség és a Vitézi Rend közös koszorúját Kecskés Zoltán nemzetőr ezredes, valamint vitéz Tóth Ferenc nemzetőr alezredes, az Ellenőrző Bizottság tagja helyezték el. Jelen volt Krizmanits István nemzetőr százados is. A Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége nevében lg. Polyák József nőr. vezérőrnagy az MNOSZ parancsnokhelyettese és neje Polyák Józsefné, a Magyar Nemzetőrség Bács-Kiskun Megyei Egyesületeinek Szövetsége nevében vitéz Gyovai Mihály nemzetőr főtörzsőrmester koszorúzott. A koszorúzást követően a jelenlévők átvonultak a temetőben található Baracsi László sírhoz, ahol rövid megemlékezést mondott Bakos Tibor nemzetőr dandártábornok, a Magyar Nemzetőrség Országos parancsnokhelyettese. Ezt követően a jelenlévők lerótták kegyeletüket néhai vitéz Wágner Géza, Ágfalva volt polgármestere sírjánál. Itt megemlékezést mondott lovag Polyák József nemzetőr vezérőrnagy, az MNOSZ parancsnokhelyettese.